Pregătirea terenului reprezintă cel mai important pas în obținerea unei plantații de calitate. Noi realizăm această operațiune folosind utilaje moderne, care dau garanția calității muncii noastre. Executăm următoarele lucrări:

Defrișare supraterană și subterană

Deținem 5 mașini de scos cioate, ce lucrează în agregat cu tractoare de peste 200 CP. Acolo unde este cazul, intervenim cu excavatoare șenilate prevăzute cu cupe pentru dislocarea rădăcinilor arborilor.

Dacă pe terenul unde se dorește înființarea unei plantații există vegetație ce nu prezintă boli și dăunători comuni cu vița de vie, eliminarea acesteia se poate realiza cu ajutorul tocătoarelor.

Avem diferite tipuri de tocătoare ce permit tăierea vegetației cu diametrul de până la 30 cm. Acestea funcționează în agregat cu tractoare de peste 250 CP. După eliminarea vegetației, recomandăm efectuarea unei dezinfecții a solului.

Decopertare și nivelare teren

În funcție de suprafața lucrată, folosim următoarele utilaje: buldozere cu lamă de nivelare; camioane; excavatoare.

Scarificare

Executăm scarificări la o adâncime de 75-100 cm, utilizând tractoare/buldozere și scarificatoare cu 3 organe.

Desfundat

Vă punem la dispoziție mai multe variante de execuție a lucrării, în funcție de adâncimea dorită: tractoare de până la 500 CP + pluguri reversibile cu una sau două cormane ce execută arături de până la 100 cm sau buldozere + pluguri reversibile cu o cormană ce pot executa o mobilizare a solului peste 80 cm.

Fertilizare sol

Efectuăm operațiunea cu un tractor de peste 130 CP ce lucrează în agregat cu mașina de împrăștiat îngrășăminte chimice și amendamente, cu buncăr de 2500 kg.

Dispunem de mașini de împrăștiat îngrășământ organic de la 5,5 m³ la 15 m³.

Pregătire fină

După efectuarea lucrărilor de scarificare, desfundat, fertilizare (în afară de nivelarea de bază), recomandăm executarea unei nivelări în detaliu și mărunțirea pământului folosind combinatorul și freza verticală ce poate lucra terenul în profunzime până la 50 cm, respectiv până la 28 cm.