Configurăm sistemele de susținere ținând cont de: costul alocat penru acestea, suprafața plantației, tipul de struguri, gestiunea ulterioară a plantației, soiul de struguri, dorința de promovare a plantației, producția/ha pe care viticultorul dorește să o obțină.

Propunem următoarele sisteme de susținere:

Sistem de susținere metal integralSistem cu șpalieri intermediari și de capăt din metal Profil Alsace, sârme portante și etajate Crapal sau Metallurgica, kit de ancoraj Gripple cu dispozitive de prindere și tensionare și șufe din zinc-aluminiu, ancore zincate, accesorii Vignetinox.

Sistem de susținere mixt clasicSistem cu șpalieri intermediari din metal Profil Alsace și de capăt din beton Bauelemente sau Comavit, sârme portante și etajate Crapal sau Metallurgica, kit de ancoraj Gripple cu dispozitive de prindere și tensionare și șufe din zinc-aluminiu, ancore zincate, accesorii Vignetinox.

Sistem de susținere mixt COR-TENSistem cu șpalieri intermediari din oțel Cor-Ten Profil Alsace și de capăt din lemn, sârme portante și etajate Crapal sau Metallurgica, ancoraje din sârmă de inox 304, întinzători Gripple, ancore zincate, accesorii Vignetinox  și Crapal.

Sistem de susținere beton integralSistem cu șpalieri intermediari și de capăt din beton Bauelemente sau Comavit, sârme portante și etajate Crapal, kit de ancoraj Gripple cu dispozitive de prindere și tensionare și șufe din zinc-aluminiu, ancore zincate, accesorii Vignetinox.

Sistem de susținere DYNAMIC exterior – instalat pe șpalierul de capăt în exteriorul rândului, compus din: șină de glisare, bară transversală, întinzători cu arc și role pentru ghidaj, accesorii Vignetinox.

Sistem de susținere pentru strugurii de masă – Sistem cu șpalieri intermediari și de capăt din metal în formă de V, sârme Crapal sau Metallurgica, kit de ancoraj Gripple cu dispozitive de prindere și tensionare și șufe din zinc-aluminiu, ancore zincate.