Recomandăm irigarea prin picurare deoarece, comparativ cu metodele tradiționale, aceasta permite distribuirea precisă și uniformă a apei, a nutrienților și a tratamentelor direct la rădăcina plantei în condiții de presiune scăzută și în cantități reduse.

Linia de picurare poate fi:
– îngropată în sol ⇒ irigarea prin picurare subterană;
– instalată direct pe pământ ⇒ irigarea prin picurare la suprafață pe sol;
– montată pe sârma sistemului de susținere ⇒ irigarea prin picurare la suprafață pe sârmă;

Irigarea prin picurare subterană

În cazul acestui tip de irigare, linia de picurare este prevăzută cu sistem anti sifon care împiedică obturarea picurătorului cu impurități. Opțional poate fi dotată și cu sistem rootguard care împiedică obturarea picurătorilor cu ramificațiile cele mai fine ale rădăcinii (perișorii absorbanți).

Pentru îngroparea liniei de picurare oferim inclusiv servicii pentru prelucrarea terenului înainte de instalare (în cazul în care este necesar).
Linia de picurare se îngroapă în pământ maxim 35 cm.

Irigarea prin picurare la suprafață pe sol

Recomandăm acest tip de irigare pentru plantațiile horticole și toate plantațiile viticole sau pomicole de mici dimensiuni.

Irigarea prin picurare la suprafață pe sârmă

Potrivită pentru plantațiile cu struguri de masă și livezi.

Irigarea prin picurare (subterană, la suprafață pe sol sau pe sârmă) prezintă următoarele avantaje față de celelalte metode de irigare:-
– fiecare plantă primește cantitatea optimă de apă de care are nevoie;
– asigură irigarea uniform;
– crește semnificativ cantitatea și calitatea producției;
– crește profitabilitatea;
– scade dependența față de condițiile meteo;
– reduce nevoia de forță de muncă.

Un alt tip de sistem de irigații pe care îl instalăm și propunem este cel prin aspersie și microaspersie. Acesta este potrivit mai ales pentru plantațiile pomicole deoarece îndeplinește solicitări precum irigarea locală a plantelor și protejarea lor de îngheț sau supraîncălzire.