În urmă cu nouă ani, un tânăr din Cașin, județul Bacău, care lucrase în viticultura italiană, a anticipat că în România va fi de lucru odată cu lansarea programului de reconversie a viței-de-vie. Dobândind suficientă experiență în domeniu, dar având și un dezvoltat cult, precum și o disciplină a muncii făcute cu temeinicie, Mihai Fudulache a pus pe rod o afacere care în numai câțiva ani s-a dovedit a fi una de succes, iar firma sa – Da Bacco – a devenit unul dintre jucătorii importanți în piață.

Mihai din Onești – așa cum este el cunoscut în țară – nu a împlinit 40 de ani. Își amintește cu duioșie de primii pași: „Am început aventura aceasta cu exact 500 de euro! Fusesem în Italia împreună cu soția mea, Maura Fudulache, chemați de cumnatul meu Damiano la muncă. Făceam exact ceea ce facem acum: prestări servicii în viticultură la diferiți clienți, în zona Reggio Emilia. În anul 2006 am deschis firma Da Bacco și am primit cu împrumut două mașini de plantat Clemens de la cumnatul meu – cunoscutul plantator italian Morini Francesco SRL – sfătuindu-mă să încep acest tip de afacere. Cele dintâi lucrări le-am făcut la Domeniul Coroanei Segarcea și mai apoi la Interagro Zimnicea. Cred că suntem prima firmă care a plantat mecanizat viță-de-vie în România”.

Marian Mușat – revista Ferma

Aug. 2014

An după an, întreg profitul a fost reinvestit în utilaje performante, deținând astăzi o gamă variată de tractoare, buldozere, excavatoare, freze, combinatoare, mașini de recoltat, mașini de plantat etc. Dispunem în total de peste 40 tractoare de la 90 la 500 CP, 12 excavatoare de la 4 la 15 t, 4 mașini de planta cu sistem GPS, 10 combine de recoltat struguri pentru vin, o gamă variată de utilaje pentru pregătirea fină a terenului plus multe alte scule și accesorii.

Cu mândrie și fără a folosi cuvinte mari, principala noastră avuție este colectivul nostru, ce este compus din oameni pricepuți și bine pregătiți.

Fiind o echipă dedicată și omogenă, reprezentată în mare parte de tineri români, dar având și colegi din Sri Lanka și Vietnam, reușim să dăm zilnic valoare fiecărei activități pe care o întreprindem. Suntem un punct de referință pe piață și ne dorim să devenim din ce în ce mai buni și mai profesioniști.

Multumim furnizorilor nostri