Pregătirea terenului reprezintă cel mai important pas în obținerea unei plantații de calitate. Noi realizăm acest lucru folosind utilaje de ultimă generație, care dau garanția calității muncii noastre. În acest scop se cer executate o serie de lucrari:

Este o lucrare prin care se elimină vegetația lemnoasă de pe terenul destinat viitoarei plantații: arbori, arbuști, pomi, butuci, etc. Are drept scop îndepărtarea din teren a tututor resturilor lemnoase care pot provoca deteriorări ale mașinilor și utilajelor folosite în viitoarea plantatie. Dispunem de 3 mașini de scos cioate, ce lucrează în agregat cu tractoare de peste 220 CP. Acolo unde este cazul se intervine cu excavatoare șenilate prevăzute cu cupe pentru dislocarea rădăcinilor arborilor (nuci, salcami, etc;) și a eventualelor resturilor de șpalieri.

Se execută dupa defrișare și înainte de scarificare, în mod diferit în funcție de condițiile de relief, de sistemul de amenajare, de posibilitățile de parcelare, de configurația terenului, pentru a preveni mișcare unui volum prea mare de teren. Are drept scop aplatizarea ridicăturilor din pământ care creează probleme privind combaterea eroziunii solului , evacuarea excesului de umiditate, aplicarea irigației, trasarea drumurilor de exploatare, precum și o neuniformitate în creșterea și dezvoltarea butucilor de viță-de-vie. Da Bacco SRL poate efectua aceste lucrări de nivelare și amenajare a terenului cu ajutorul a două buldozere prevăzute cu lamă de nivelare.

Operație de scormonire, dislocare și afânare a pământului. Este o lucrare ameliorativă necesară pe solurile al căror subsol este puternic compactatcu scopul de a asigura pătrunderea aerului și apei la rădăcina plantelor, permițând dezvoltarea în profunzime a sistemului radicular, astfel încât acesta să asigure plantelor o bună aprovizionare cu apă și elemente nutritive. În funcție de teren și de tipul viitoarei plantații, putem executa scarificări la o adâncime de 75-100 cm, utilizând tractoare/buldozere și scarificatoare cu 3 organe.

este necesară deoarece viitoarea cultură va ocupa spațiul pentru o lungă perioadă de timp și datorită volumului mare de producție va consuma o mare cantitate de elemente nutritive din sol. Se recomandă să se completeze necesarul de elemente nutritive prin fertilizarea de bază cu îngrăşăminte chimice complexe ( NPK),  respectând dozele recomandate în urma cartării agrochimice și pedologice recomandate de O.S.P.A. Se va efectua cu un tractor de 110 CP ce va lucra în agregat cu maşina de împrăştiat îngrăşăminte chimice şi amendamente, cu buncar de 1000 Kg.

Presupune lucrări de aratură adâncă cu amestecarea și inversarea orizonturilor și se realizează cu pluguri speciale la 45-75 cm adâncime. Prin inversarea straturilor de sol și introducerea în adâncime a stratului arabil fertil, se influențează dezvoltarea în profunzime a rădăcinilor viței de vie, protejându-le astfel de ger și secetă. Prin desfundare se asigură o înmagazinare mai bună a apei și căldurii în sol, se îmbunătățește regimul de aerație a solului și se încorporează în adâncime îngrașămintele organice și minerale, favorizând activitatea biologică a acestuia. Pentru lucrarea de desfundat vă putem pune la dispoziție mai multe variante de execuție,în funcție de adâncimea dorită: tractor JD 340 CP + plug reversibil cu una sau două cormane ce executa araturi de pana la 60 cm sau bulozer + plug reversibil cu o cormană ce poate executa o mobilizare a solului peste 70 cm.

Este o lucrare ce se execută la o adâncime mai redusă, recomandată și în cazul solurilor superficiale, cu roca dură aproape de suprafață, a celor cu un conținut foarte ridicat de argilă în orizonturile inferioare, foarte compacte. Arătura se execută la 40-45 cm adâncime dar numai dupa o scarificare a terenului de minim 75-80 cm.

Face parte din grupa lucrărilor de pregătire fină a terenului ce preced plantarea. Nivelarea corectă a desfundăturii va ușura executarea lucrării de plantat, menținând adâncimea corespunzatoare de plantare a tuturor vițelor, precum și a lucrărilor ulterioare din plantație. În funcție de compoziția solului, a perioadei de execuție (toamnă/primavera) și a condițiilor de umiditate (ridicată/scăzută), putem interveni în oricare dintre situații cu: discul, freza, combinatorul (tip MAG) sau tocătoare cu ciocane.