În urmă cu nouă ani, un tânăr din Cașin, județul Bacău, care lucrase în viticultura italiană, a anticipat că în România va fi de lucru odată cu lansarea programului de reconversie a viței-de-vie. Dobândind suficientă experiență în domeniu, dar având și un dezvoltat cult, precum și o disciplină a muncii făcute cu temeinicie, Mihai Fudulache a pus pe rod o afacere care în numai câțiva ani s-a dovedit a fi una de succes, iar firma sa – Da Bacco – a devenit unul dintre jucătorii importanți în piață.
Mihai din Onești – așa cum este el cunoscut în țară – nu a împlinit 40 de ani. Își amintește cu duioșie de primii pași: „Am început aventura aceasta cu exact 500 de euro! Fusesem în Italia împreună cu soția mea, Maura Fudulache, chemați de cumnatul meu Damiano la muncă. Făceam exact ceea ce facem acum: prestări servicii în viticultură la diferiți clienți, în zona Reggio Emilia. În anul 2006 am deschis firma Da Bacco și am primit cu împrumut două mașini de plantat Clemens de la cumnatul meu – cunoscutul plantator italian Morini Francesco SRL – sfătuindu-mă să încep acest tip de afacere. Cele dintâi lucrări le-am făcut la Domeniul Coroanei Segarcea și mai apoi la Interagro Zimnicea. Cred că suntem prima firmă care a plantat mecanizat viță-de-vie în România”.

Marian Mușat – revista Ferma

Aug. 2014

An după an profitul a fost reinvestit, iar cifra de afaceri aproape că s-a dublat de la un an la altul. Acum societatea dispune, în total, de șase mașini de plantat, patru cu sistem GPS și două cu sistem laser. Pentru pregătirea terenului, DaBacco iși pune bazele în cele 6 tractoare John Deere cu puteri de la 90 la 340 CP, un tractor New Holland de 240 CP, un Casse de 220 CP și două Massey Ferguson de 100 respectiv 190 CP. Pentru lucrările ce necesită o pregătire în condiții dificile avem la dispozitie două buldozere echipate cu lama pentru nivelare, scarificatoare ce pot dizloca solul la 100 cm cât și pluguri pentru desfundat ce pot atinge adâncimi de lucru de 80 cm.

Cu mândrie și fără a folosi cuvinte mari, principala noastră avuție este dată de către colectivul nostru, ce este compus din oameni pricepuți și bine pregătiti, ca urmare a experienței dobândite în cele peste 9000 hectare de teren pregătite, plantate și cu sisteme de susținere instalate, atât în Romania cât și în afara țării, în Bulgaria și Italia.

Pentru a veni în întampinarea clienților săi DaBacco a dezvoltat trei departamente cheie și anume: Departamentul de vânzări, coordonat de Liviu Dumitrache cu vaste abilități dobândite în cei peste 14 ani în domeniul bancar, colaborând cu cei trei Manageri de relații zonali: Iulian Onel pentru zona I (NE-E), George Cuciureanu pentru zona II (S-SE) și Marian Bogdan zona III(V-NV), Departamentul operațiuni coordonat de către Ioana Geană, departament ce are ca scop menținerea relației cu furnizorii, livrarea materialelor către client, precum și întocmirea documentației necesare în relația cu APIA și nu în ultimul rând Departamentul tehnic, coordonat de Alfred Ștefan.

Dorim să fim garanții implementării în Romania a tehnologiilor moderne aplicate în viticultura europeană și din acest motiv participăm activ la diferite simpozioane și târguri de profil, naționale și internationale.

Multumim furnizorilor nostrii