În scopul obținerii unor plantații sănătoase, viguroase, uniforme, cu o productivitate sporită, de mare longevitate, este necesară replantarea și modernizarea plantațiilor existente, cu soiuri noi, mai productive și rezistente la boli și dăunători.

De aceea Da Bacco pune la dispoziția clienților o gamă variată de soiuri românești și internationale, certificate U.E., importate de la producători renumiți precum Vivai Cooperativi Rauscedo , Vivai Cooperativi Padergnone , Morrison Couderc , Colla Dino , Vivai Top Plant , etc.

Perioada optimă de plantare a viței de vie diferă în funcție de condițiile pedo-climatice. În țara noastră este generalizată plantarea în primavară. În funcție de zona viticolă, perioada optimă este cuprinsă între jumătatea lunii martie și sfârșitul lunii mai, când temperatura solului în zona de plasare a rădăcinilor este de 8-10 grade. Pe solurile cu multă umiditate, care se încălzesc mai greu, recomandăm ca plantarea să se facă mai târziu (mai-iunie), atunci când temperatura solului crește, iar umiditatea acestuia scade. În zonele cu terenuri mai secetoase, bine drenate, plantarea se poate realiza și toamna, în perioada cuprinsă între finalul lunii octombrie și sfârșitul lunii noiembrie, cu condiția ca aceasta să se încheie înainte de apariția înghețului. Atunci când este plantată toamna, vița de vie pornește în vegetație mai devreme.

Prin prisma experienței noastre, datorită randamentelor bune obținute și pentru realizarea unui procent cât mai mare de prindere,efectuăm plantarea mecanizat, utilizând mașini de plantat Wagner,  coordonate prin sistem GPS.

La solicitarea clienților sau atunci când condițiile specifice o impun,  putem realiza și plantarea manuală/semimecanizată, utilizând chitonogul, furcela sau burghiul.

În concluzie putem spune că trebuie realizate următoarele condiții pentru a avea o plantație viguroasă:

Alegerea soiului și a portaltoiului corespunzător zonei;
Alegerea materialului săditor de cea mai bună calitate.

Examinarea materialului săditor;
Pregătirea adecvată a materialului săditor pentru plantare.

Terenul se va mentine ogor minim trei ani;
Efectuarea fertilizării de aprovizionare conform studiului agrochimic.

Desfundatul adecvat și la timp;
Plantarea realizată profesionist.